2018-07-10

Poliklinieken Coevorden verhuizen

Poliklinieken en huisartsen verhuizen

Woensdag 18 juli 2018 verhuizen de poliklinieken van de Saxenburgh Groep in Coevorden naar het nieuwe gezondheidscentrum De Veltstroom in het voormalig waterschapsgebouw.

Vanwege de verhuizing zijn de poliklieken in Coevorden in de week van 16-20 juli gesloten. Patiënten hebben bericht ontvangen dat zij in die week voor hun afspraak in het ziekenhuis in Hardenberg terecht kunnen. De verhuizing van de poliklinieken radiologie, orthopedie en oogheelkunde nemen meer tijd in beslag. Daarom zijn deze poliklinieken gesloten van 9 – 27 juli. Ook hiervoor kunnen patiënten in Hardenberg terecht. De polikliniek oogheelkunde blijft voorlopig in het Aleida Kramergebouw.

Waarneming huisartsen

Maandag 16 en dinsdag 17 juli verhuizen de huisartsenpraktijken Harwig, Hermans en Jurat. Voor spoedzaken neemt huisartsenprakijk Meander waar. Donderdag 19 en vrijdag 20 juli verhuist huisartsenprakijk Meander. De andere praktijken nemen dan voor spoedzaken waar. In het nieuwe gezondheidscentrum komen naast de huisartsen en poliklinieken ook de bloedafname, de praktijk voor Oefentherapie Cesar Natasja Tijhuis en Diëtistenprakijk van Asselt. Medio november verhuist ook de Singelapotheek naar het nieuwe gezondheidscentrum.

Samenwerken onder één dak

De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.