2017-03-29

Start verbouw gezondheidscentrum

Start verbouw gezondheidscentrum

Begin april start de verbouw van het waterschapsgebouw in Coevorden tot een gezondheidscentrum. In dit centrum kunnen inwoners van Coevorden vanaf de zomer terecht voor huisartsenzorg, apotheek en poliklinische zorg vanuit de Saxenburgh Groep.

Omdat de werkzaamheden voor het gezondheidscentrum grotendeels bestaan uit installatietechniek is gekozen voor De Groot installatiegroep als hoofdaannemer. Volgens Ruud Rusken, manager bouw van de Saxenburgh Groep, is dit een weloverwogen keuze. "De huisartsen hebben een duidelijke voorkeur uitgesproken voor regionale partijen. Uit deze partijen kwam de aanbieding van De Groot installatiegroep het beste overeen met onze wensen. Zo sluit hun plan van aanpak, de planning en projectleiding helemaal aan bij onze idee├źn. De Groot installatiegroep heeft aannemer Brands Bouw gekozen als bouwpartner."

Oplevering gebouw juli 2018

De afgelopen periode hebben huisartsen en medisch specialisten samen gekeken naar de indeling van het gebouw en afgesproken welke functies waar komen. Op dit moment vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het leeghalen van alle ruimte in het waterschapsgebouw. Begin april starten de bouwkundige werkzaamheden en het werk aan de elektrotechnische en waterbouwkundige installaties. De verwachting is dat het pand in juli wordt opgeleverd. Na de inhuizing van alle gebruikers van het pand, kunnen de inwoners van de regio Coevorden na de zomer in het nieuwe gezondheidscentrum terecht.